Стартувала гала-вечеря «Львів на тарілці»

На вечері, що відбулась вчора, 20 квітня, на подвір'ї палацу Потоцьких відбулася гала-вечеря фестивалю «Львів на тарілці».

Вечеря зібрала близько 300 осіб, які представляли ресторани, готелі, туристичні фірми різних міст України та Росії, також були присутні представники місцевої влади та медіа.

Меню гала-вечері складалось виключно зі страв галицької кухні, зокрема гості могли посмакувати такими стравами як цвікли з чорносливом та горіхами, часниковими шкварками, бульбянкою з кропом, львівським сирником з родзинками, авторською кавовою сумішшю тощо.

Слід зазначити, що всі продукти для столу будуть екологічно чистими та вирощеними у Львівській області.

Гості розміщувались за 2 столами, кожен з яких був довжиною близько 50 метрів, для гостей була змонтована спеціальна система освітлення та обігріву. Окрім того для цієї події були спеціально пошиті величезні штори, які прикрашатимуть галерею Палацу мистецтв, довжина яких сягає 250 метрів.

Як зазначив організатор фестивалю Андрій Сидор: «Ідея провести таку гала-вечерю в рамках великого гастрономічного фестивалю була в нас вже дуже давно, тому тішить те, що вечеря відбулася та викликала широкий інтерес як у Львові, так і в інших містах України.»

Продовжиться фестиваль 21-22 квітня ярмарком, де презентуватимуться страви львівської кухні, дитячими забавами. Відбуватимуться майстер-класи у львівських ресторанах та пройде Український кавовий марафон, в рамках якого визначать професіоналів, які найкраще готують каву в Україні.