20-22 квітня у Львові відбудеться гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці». За словами організаторів, усі страви будуть приготовлені з натуральних продуктів.
Продукти закуповуватимуть у сімейних господарствах, які займаються як вирощування овочів, так і розведенням свійських тварин та птахів.
Всі ці господарства не є великими саме завдяки тому продукти, які вони виготовляють є «домашніми», та не містять жодних хімічних домішок.
Всі ці господарства знаходяться у екологічно чистих селах, які ретельно відбирались для цього проекту, зокрема там брались проби ґрунту та води, поруч не має жодних великих виробництв, вишок мобільних операторів тощо.
Як запевняють селяни співпраця в рамках цього проекту є вигідною для них, адже у них зникають проблеми з реалізацією товару, його не потрібно транспортувати до Львова, натомість можна займатись виключно своїм господарством.
Марк Зархін – «Цей фестиваль це, мабуть, перша спроба в Україні, коли всі страви будуть приготовані виключно з натуральних продуктів, ще й вирощених на Львівщині».