Перевірено на собі: як грати у пейнтбол (ФОТО)

Останніми роками пейнтбол стає все більш популярним видом активного відпочинку.  Тому команда 032.ua вирішила перевірити на собі чи варто й справді грати у пейнтбол, а особливо дівчатам і чи можна травмуватись під час гри.

Розпочнемо нашу розповідь із того, що пейнтбол – це командна гра із застосуванням так званих «маркерів», які стріляють кольоровими кульками з фарбою.

Для того, щоб взяти участь у грі, як виявилось, окрім «маркера» треба ще маску, захисний одяг, ну і кульки, щоб було чим стріляти. Дізнавшись, що це доволі цікава гра, ми поїхали у Брюховичі, де є спеціально обладнаний майданчик від пейнтбольного клубу «Хантер». Якщо і ви захочете туди поїхати, то треба сідати в автобус №8 або №22 і сказати водію, щоб зупинив біля санаторію «Перлина».

Приготуйтесь до….

До того, що вам доведеться довго чекати допоки ви нарешті візьмете в руки маркер і поцілите у свою «жертву».

Чого довго? Тому що усім треба переодягнутись, знайти відповідні костюми, зробити селфі, морально налаштуватись, пройти інструктаж, потім поставити свій автограф, одягнути маски і забрати «зброю».

 

До слова, візьміть із собою змінне взуття.

Якщо ви купили собі нові кросівки і хочете похвалитися ними перед друзями, то не одягайте їх на гру. Ви буде дуже багато бігати і вони забрудняться. Особливо, якщо буде дощова погода.

До речі, часто в Інтернеті пишуть, що треба тепло одягатися, щоб не було синців, але, якщо Ви будете багато бігати, то не одягайтеся у дуже теплий одяг, бо Ви спітнієте і грати буде нестерпно.  А і ще одне  - не забудьте купити води, бо у перерві захочеться втамувати спрагу.

Отже, ми прийшли на майданчик. Тут, насправді, дуже класно, дивіться:

Скільки часу триває гра?

Наша гра тривала орієнтовно годину, але, повірте, коли ти граєш, то тобі ця година сприймається, як 20 хвилин. Хочеться ще і ще.

Який обрати сценарій?

Ми поділилися на дві команди. Кожному із нас роздали хусточки – комусь червоного кольору – комусь жовтого.

Суть гри була у тому, щоб знешкодити всіх гравців команди суперника. Для того, щоб вибити гравця достатньо поцілити у будь-яку частину його тіла один раз. А перемогу святкує та команда, у якій залишився «живий» гравець. Зазвичай, перемагає та команда, яка чітко виконує тактичні установки капітана та грає злагоджено.

А ще є інший сценарій гри – боротьба за прапор. Тут кожній з команд потрібно захопити прапор, який встановлений у центрі майданчика, та віднести його на свою базу. У цьому сценарії гра розгортається більш динамічно та є великий вибір тактичних ходів: наприклад, можна постаратись якнайшвидше захопити прапор, а можна спробувати знешкодити команду супротивника, яка стрімголов помчиться на центр майданчика. Перемогу святкує та команда, яка була найбільш швидкою та влучною та змогла здивувати супротивника. Було цікаво.

Будуть синці?

Ага. Куди ж без них. Якщо Ви відчайдух і граєте дуже активно, то синців Вам не уникнути. Хоча, якщо будете «снайпером», то можете залишитись і неушкодженим. Але синці це насправді не так вже й страшно.

Невже можна травмуватись?

Якщо Ви будете уважно слухати інструктаж – то ні. Але наш колега Андрій, навіть попри те, що його просили не знімати маску (це заборонено технікою безпеки) таки зняв її під час гри і йому поцілили в обличчя. Хлопцю пощастило, що потрапили не в око, бо тоді б він лишився без нього. Тому, вартує бути обережним та дотримуватись техніки безпеки.

Дівчатам варто грати у пейнтбол?

Однозначно, жінки грають у пейнтбол не гірше за чоловіків. Ну, наші колеги чоловічої статі, звісно, так не думають, але ми любимо руйнувати стереотипи.  

Це дорого?

Ну, задоволення не з дешевих, але організувати команду і поділити суму на всіх – то не дуже й дорого.  Так, з п’ятниці по неділю Вам треба буде заплатити 200 гривень з людини. В цю  ціну включено (Форма,маркер,маска,рукавички +200 кульок). Так, як кульок буде замало їх треба буде ще докупити. Ящик кульок (2000 шт.) коштує 950 гривень.

 

Читайте також на нашому сайті: Перевірено на собі: як стрибнути з парашутом (ФОТО)