Запрошуємо провести останній осінній вечір на затишному концерті, зітканому з шедеврів Моцарта, Бізе та Ніколаї у виконанні оркестру Луганської філармонії та японської піаністки Хінамі Йокоо під управлінням французького дириґента Семюеля Куфіньяля.

Оригінальна увертюра до опери “Віндзорські жартівниці” за Шекспіром принесла її творцеві, німецькому композитору та дириґенту Отто Ніколаї справжнє визнання, та на жаль він не встиг насолодитися успіхом через раптову смерть. Отож, найкращий твір Ніколаї став його “лебединою піснею”. Натомість Симфонія до мажор для 17-річного Жоржа Бізе була своєрідним “квитком” у професійне музичне життя. Захопившись оперою, пізніше Бізе вже не писав симфонії, та його перший великий твір досі вражає своєю енергією та юнацьким запалом.

Програму концерту доповнить фортепіанний концерт №23 Вольфганга Амадея Моцарта, який давно став справжнім хітом класичної музики. Солюватиме Хінамі Йокоо – японська піаністка з Відня, знайома слухачам Органного залу за концертами зі своїм викладачем, австрійським дириґентом та композитором Куртом Шмідом.

За дириґентським пультом цього вечора львівська публіка вперше побачить талановитого французького дириґента Семюеля Куфіньяля. Музикант має чималий досвід роботи з оркестрами, хорами та інструментальними ансамблями, а також досвід асистування відомим оперним дириґентам та постановникам.

Подаруйте собі та своїм близьким вечір мистецької насолоди та натхнення!

Виконавці:

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії

Хінамі Йокоо – фортепіано (Японія)

Семюель Куфіньяль – дириґент (Франція)

Програма:

Отто Ніколаї – Увертюра до опери “Віндзорські жартівниці”

Вольфганг Амадей Моцарт – Концерт для фортепіано з оркестром №23, KV 488

Жорж Бізе – Симфонія до мажор