Піднесена та надихаюча музика звучатиме на Урочистому органно-симфонічному концерті з нагоди відкриття Львівського органного залу від провідних солістів Органного та Луганського філармонійного оркестру.

У Львові 3 листопада 1969 року урочисто відкрили зал органної музики. Він став першим концертним органним залом на теренах України і впродовж півстоліття залишається центром музичної культури нашої країни.

Провідні солісти-органісти Львівського органного залу виконають особливу програму з шедеврів органної музики, а також історичних творів, що були виконані на цій сцені в різні роки.

Участь у концерті бере Луганський філармонійний оркестр, який під дириґуванням Івана Остаповича.

“Ми живемо в історичні часи, часи нової фази боротьби українського народу за свою ідентичність та незалежність, за своє право бути. Сьогодні кожен розуміє, на скільки важлива історична памʼять, тяглість традицій, як важливо памʼятати минуле, щоб успішно будувати своє майбутнє. Саме тому на початку листопада ми згадуємо, як у Львові зʼявився перший на той момент органний зал України”, – каже співдиректор Органного залу Тарас Демко.

Запрошуємо вас зарядитися позитивними емоціями та доторкнутися до історії на концерті 3 листопада у Львівському органному залі!

Виконавці:

Світлана Позднишева, Надія Величко, Олена Мацелюх, Віталій Дворовий, Марк Новакович – орган (Львів, Україна)

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії

Іван Остапович – дириґент (Львів, Україна)

Концерт у двох відділах