30 років тому, восени Академічний камерний оркестр “Віртуози Львова” розпочав перші репетиції. А вже за пів року представив перші програми та отримав схвальні відгуки від музичних критиків й меломанів. Історія оркестру – це сотні концертів в Україні та країнах Європи. Це премʼєрні виконання та спеціально написані для оркестру твори знаних композиторів. Це кілометри гастрольних турів та співпраці з кращими солістами

Впродовж 30-літньої діяльності колектив став одним з провідних оркестрів Львівської національної філармонії та одним із найкращих камерних оркестрів країни. Діяльністю оркестру незмінно провадить художній керівник та засновник оркестру — Сергій Бурко. Концертмейстером та керівником є Володимир Дуда, а диригентом — Тарас Вергун.

Перший концерт ювілейного сезону присвячений одній з найдоленосніших співпраць в історії оркестру – співпраці з Мирославом Скориком, адже вже славетний на час створення оркестру композитор, не лише підтримав ідею молодого колективу, а й писав для “Віртуозів Львова”, був солістом на деяких концертах та навіть спільно записав СD! Тож у програмі відкриття прозвучать вибрані твори композитора: духовні та світські, з впізнаваним карпатським колоритом та численними алюзіями на музичні скарби минулого. Усіх їх обʼєднує виразна та нескінченна мелодійність Скорика, що ніби довга пісня людського життя продовжує звучати в стінах філармонії.