Французький композитор Теодор Дюбуа (1837 – 1924) був представником романтичної школи органної музики. Він зробив кар’єру як органіст, працюючи у великих церквах Парижа, а також викладаючи в консерваторії. Його теоретичні твори про контрапункт і фугу, а також про гармонію використовуються і досі.

Музику Дюбуа на зламі ХІХ-ХХ століть вважали занадто консервативною. Але на початку ХХІ століття її відкривають знову. Вийшли шість томів його творів для органа, виконавці записують диски з музикою Дюбуа.

Дюбуа зробив значний внесок в органний репертуар. У нього орган вперше почав звучати потужно і монументально. Він був не лише чудовим майстром, але й умів розгорнути захопливу мелодію та мав сильне відчуття музичної оповіді.

Насолоджуватися вибраними шедеврами музики Теодора Дюбуа будемо у виконанні солістки Львівського органного залу Надії Величко в межах Львівського міжнародного органного фестивалю. Органістка з великою майстерністю та чуттям виконує віртуозні твори, передаючи їхню емоційну глибину та музичну витонченість. Її гра завжди захоплює слухачів та дарує незабутні враження.

Виконавиця:

Надія Величко – орган