Почуйте світову премʼєру Симфонії сучасного українського композитора Олександра Щетинського, написаної на замовлення Львівського органного залу! Доторкніться до величного моменту народження нового на ексклюзивному концерті, де музика оживе у виконанні Луганського філармонійного оркестру під дириґуванням Івана Остаповича.

Львівський органний зал має сталу стратегію замовлення творів провідним сучасним українським композиторам. Адже українська музика має звучати, особливо в часи війни. Премʼєра симфонії Олександра Щетинського – один з проєктів у рамках цієї стратегії.

Олександр Щетинський – сучасний український композитор. У творчому доробку Олександра Щетинського понад 100 композицій різноманітних жанрів та виконавських складів — опери, симфонічні твори, концерти, камерні та сольні композиції, музики до кінофільмів. Їх виконують в більшості європейських країн та Північної Америки всесвітньо відомі колективи. Щетинський – постмодерніст, структураліст, який прагне знайти метастиль, що поєднує стилістичні елементи різних епох – від барокових, класичних і пізньоромантичних алюзій до жорсткого атоналізму і сонористики.

На замовлення Львівського органного залу композитор написав вже кілька творів: Органну сонату, "Lacrimosa" для гобоя, валторни, двох тромбонів, скрипки і органа, Колискову і фугу для органа.

“Моя нова робота, можливо, здивує тих, хто раніше чув мою музику і склав про неї певне уявлення. Звісно, певні улюблені музичні ідеї мене не полишають і тут, але я намагаюся не стояти на місці і шукати нових берегів. Хочеться багато чого встигнути зробити і поділитися цим з людьми. Сподіваюся, мої сюрпризи втішать слухачів”, – говорить автор про нову Симфонію.

На премʼєрі відбудеться запис Симфонії, і скоро ця музика буде доступна в усьому світі завдяки платформі Ukrainian Live Classic.

Станьте першими, хто почує цей твір наживо у виконанні симфонічного оркестру Луганської філармонії, який з початку повномасштабного вторгнення дислокується у Львівському органному залі.

Виконавці:

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії

Іван Остапович – дириґент