Почуйте неймовірно проникливий ансамбль флейти та органа на концерті у Львівському органному залі! Легендарна органістка з Литви Юрате Ландсберґіте разом із сином-флейтистом Вітаутасом Ошкінісом та флейтистом з Німеччини Йоганнесом Хустедтом гратимуть два великі концерти в межах XIV Львівського міжнародного органного фестивалю.

Родина Ландсберґіте – знана й шанована в Литві. Батько органістки – Вітаутас Ландсберґіс – перший голова Сейму незалежної Литви і глава держави у 1990 році. Саме він, на думку, мисткині, зміг “відірвати Литву від Москви”.

Литовська органістка в Україні не вперше, у 2023 році вона з сином-флейтистом грали у Львівському органному залі. Цього разу до них на сцені доєднається німецький флейтист Йоганнес Хустедт.

Разом вони виконають твори українських та литовських композиторів, деякі з них, як, наприклад "Хорал світла, що зникає" Миколаса Наталявічюса присвячений Україні. Також ви почуєте шедеври Йоганна Себастьяна Баха у блискучому виконанні Юрате Ландсберґіте та органні та флейтові імпровізації.

Концерт відбувається у межах ХIV Львівського міжнародного органного фестивалю. Організатор фестивалю – Львівський органний зал.

Почуйте наживо найбільший історичний орган України та відкрийте для себе світ органного мистецтва разом із Львівським органним залом! Десятки програм, запрошені органісти з України та з-за кордону. Органний фестиваль – це висока майстерність, концептуальність та підтримка, яку дає мистецтво.

Виконавці:

Йоганнес Хустедт – флейта (Німеччина)

Вітаутас Ошкініс – флейта (Литва)

Юрате Ландсберґіте – орган (Литва)