Блискуча органна класика, яка вражає своєю виразністю, емоційністю та розмаїттям, звучатиме на концерті польського віртуоза Ярослава Врублевського.

Ярослав Врублевський – концертуючий органіст і професор Університету музики імені Фридерика Шопена у Варшаві. Як соліст, дириґент і камерний музикант виступає в Польщі, Чехії, Австрії, Німеччині, Швейцарії та Україні, бере участь у численних прем’єрах творів сучасних композиторів.

У Львівському органному залі маестро відіграє речиталь в межах цьогорічного Львівського міжнародного фестивалю.

На речиталі ви почуєте твори британської, німецької, французької та польської органної школи. Фантазія і фуга BWV 542, також відома як "Велика" фантазія і фуга, є однією з найвизначніших робіт Йоганна Себастьяна Баха. Фантазія має драматичний характер з багатою поліфонією, тоді як фуга демонструє складність і майстерність контрапункту, що є характерними для музики Баха.

Вас вразить поєднання барокової форми з романтичною експресією в Прелюдії та фузі мі мінор Фелікса Мендельсона. Польську органну музику презентуватимуть твори Анджея Нікодемовича та Мечислава Сужинського. До речі, Нікодемович народився і довгий час працював у Львові. Його Токата, оп. 98 вимагає від виконавця високого рівня майстерності.

Запрошуємо поринути в різнобарвний світ органної музики на концерті Ярослава Врублевського у Львівському органному залі.

Концерт відбувається у межах ХIV Львівського міжнародного органного фестивалю. Організатор фестивалю – Львівський органний зал.

Почуйте наживо найбільший історичний орган України та відкрийте для себе світ органного мистецтва разом із Львівським органним залом! Десятки програм, запрошені органісти з України та з-за кордону. Органний фестиваль – це висока майстерність, концептуальність та підтримка, яку дає мистецтво.

Виконавець:

Ярослав Врублевський – орган (Польща)