Вечір симфонічних шедеврів Артура Онеґґєра та Йозефа Гайдна у виконанні Луганського філармонійного оркестру під дириґуванням Івана Остаповича – особлива подія у Львівському органному залі.

Концерт розпочне світла й радісна Симфонія №67 віденського класика Йозефа Гайдна (1732-1809). Його музика відрізняється особливою життєрадісністю, а самого Гайдна вважають “батьком симфонії”, він написав їх за життя понад сто. Цього вечора будемо слухати його 67-му симфонію, якою називають найсміливішим та найоригінальнішим твором свого жанру в добу класицизму.

Літургійна симфонія швейцарського композитора Артура Онеґґера (1892–1955) була написана після Другої світової війни. За основу композитор взяв тему заупокійної літургії або Меси померлих. Кожна з частин має в назві відсилання до релігійних текстів. Головна мелодія, що проходить через усю симфонію – пісня малинівки з попередньої ораторії Онеґґера "Жанна д'Арк на вогнищі". Сам композитор написав розширений коментар до твору, чітко підкреслюючи зв’язок музики з жахами війни та бажанням миру.

Запрошуємо відчути велику силу музики, що підтримує, на симфонічному концерті у Львівському органному залі.

Виконавці:

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії

Іван Остапович – дириґент