Чи є хтось, хто в дитинстві не задумувався, що могли би сказати нам тварини, якби вміли розмовляти? ''Карнавал тварин'' художниці Анни Войтюк – це світ, у якому звірі радіють, мріють, жартують, самі міркують про життя та змушують замислитися і нас. У них так багато людського, але вони не цураються свого первісного коріння – гострих кігтів та зубів, бо в цьому, часто агресивному, світі потрібно вміти захистити себе.

Техніка офорту, в якій виконані експоновані роботи, дозволяє досягнути найбільш детальної передачі образу. Доторк голки до металу передає кожну найменшу шерстинку на тілі тварини.

А ще звірі – великі поціновувачі музики, зокрема твору Каміля Сен-Санса ''Карнавал Тварин''. Як і в музичному творі, так і на виставці, кожна тварина має свій неповторний голос, що відображає її характер. Через свої образи тварини постають перед нами провідниками людських рис та характерів. Художниця запрошує долучитися до цього карнавалу, в якому тваринне глибоко переплітається з людським, у Галереї органного залу.