Рекомендуємо до перегляду для дітей від шкільного віку (6+)

У 2024-му «Чарлі і шоколадна фабрика» святкує 60-річний ювілей з часу першої публікації, але твір й надалі надзвичайно популярний – знаємо пречудові фільми, театральні версії, бродвейські мюзикли – й книги, які й досі продаються з приголомшливою швидкістю у різних країнах світу.

Дитинство має запах шоколаду. Для когось він є щоденними ласощами, а хтось заглядає у вітрину кондитерської, щоб бодай подивитися на таку бажану цукерку. Чарлі – серед таких. Його сім’я готова прихилити до нього небо, але обставини інколи можуть завадити купити бодай цілу капустину. Та Чарлі не нарікає, адже дарувати увагу і любов близьким не коштує грошей. А віра у дива – це кольорова фарба його незаможного дитинства.

Кондитера-чарівника Віллі Вонку зустріне не кожен. Дрібні мимовільні бажання він віддасть білкам-сортувальницям, або відправить в інший телевізійний вимір. Лише для обраних відкриє двері у світ чистої уяви – безмір фантазії та витівок, дитячих добрих снів. Щасливі власники золотих квитків пройдуть сувору перевірку на справжність їхніх мрій. Й нехай не схибить казкове королівство Вонки! Знайде ті мрії, що долають химерну сірість нашого дорослого буття. Нагадують про неповторність миті, дитинну щирість та підтримку дідуся.