Вхід в Укриття, з якого починається вистава «Кайдаші» – ліворуч від головного входу до театру (вул. Лесі Українки, 1) або з Камерної сцени (проспект Свободи, 26). Зверніть увагу, що переміщення між сценами Укриття – Камерною сценою та Залою Скарбека (Блакитною залою) впродовж вистави відбувається сходами, локація немає допоміжних засобів для доступності.

Вікове обмеження – 16+ (ненормативна лексика).

Шлях любові, як не дивно, найтернистіший. Але хто його шукає – той і знайде.Колись ми ще спостерігатимемо з легкою душею за тим, як не можуть прижитися невістки Мотря та Мелашка в домі владної Марусі Кайдашихи. Як сваряться між собою – ще нещодавно друзі – брати Карпо та Лаврін за шмат землі та владу в хаті. Як старий Омелько Кайдаш нічим не може зарадити проти дріб’язкових лайок, мілких «непрощень» між його «дітьми» – які розхитують та, врешті, розбивають глечик сімейного щастя.

«Кайдашева сім’я». Цей твір за близько 150 років від часу написання – не втратив своєї гострої актуальності, а навпаки – задавлює сучасними сенсами. На жаль – бо він про гріхи, яких важко позбутися.

Але ми оптимістично дивимося у майбутнє. Наша вистава й інтерпретація режисера Ігоря Білиця – пропонує шлях, йдучи яким ми залишимо сім’ю Кайдашів – нашими далекими предками. Гратимемо виставу на трьох сценах-«світах» цієї неспокійної родини – у підвалі-«укритті», Камерній сцені та в Блакитній залі. Спочатку поглянемо на пекельні сварки та почуємо роздуми героїв – чому вони стаються з ними знову і знову. Потім спостерігатимемо світ «очищення» та усвідомленням помилок. Й на останок – прийдемо до часу райської гармонії, яка можлива лише в любові та розумінні одне одного.

Для нас важлива ця подорож разом – тож спробуймо не згубитися між «світами» і подумаймо як зробити фінал вистави – нашою реальністю.