• Головна
  • Львівська «Криївка»: ганьба для міста чи козир в руках?
Тема для обговорення
12:52, 12 листопада 2012 р.

Львівська «Криївка»: ганьба для міста чи козир в руках?

Тема для обговорення

Ресторан «Криївка», ганьбить справжню історію і її необхідно закрити.  Стверджує начальник управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА Валерій Потюк та наголошує на цьому  відомий український поет, письменник та перекладач Роман Лубківський.  Але туристи, які приїждають до Львова радо відвідують цей "ганебний" заклад і збагачують при цьому не лише власників, але і місто.

«Ми є живими свідками, коли якась група людей, які мають кошти, хочуть написати нову історію Львова. Вони хочуть написати нове бачення Львова, знищити всю цю історію справжню, яка була. Мені прикро ходити біля «Копальні кави», мені прикро дивитися, як люди пхають руки і чешуть одне місце Мазоху. Мені соромно дивитися на ті всі речі, які відбуваються у Львові», –  про це  заявив 6 листопада  на засіданні Громадської ради при обласній державній адміністрації начальник управління охорони культурної спадщини Львівської ОДА Валерій Потюк.   

Та найприкріше, з його слів, – це те, що відбувається в «Криївці», що на площі Ринок.

«Давайте спільно ми закриємо ту «Криївку». У нас є на вул. Лисенка Музей визвольних змагань. Зробимо там справжню криївку, яка не буде ганьбити нашу історію, яка не буде ганьбити нашу честь. А як закрити цю «Криївку»? Треба подумати, попросити санепідемстанцію, пожежників, громадськість прийти і зачинити цю ганьбу для нації», – заявив начальник управління.

Цієї ж думки і відомий український поет, письменник та перекладач Роман Лубківський.  Крім того, він висловив обурення, що у Львові часто з'являються вивіски з написами "Lemberg" чи "Galicia", але ми не є Лембергом чи Галіцією!" – наголосив Лубківський.

Натомість туристи, які приїжджають до Львова наголошують , що «кнайпа, стилізована під криївку Української повстанської армії, – неперевершена. Недарма вона ввійшла в пятірку найзагадковіших міст світу. 

Військова амуніція на стінах, портрети вояків, оригінальний посуд допомагають зануритися в ті часи. коли українські повстанці жили під землею та воювали проти загарбників. Ну, і страви, які куштували туристи, теж смачні і оригінальні.

Бути чи не бути "Криївці" у Львові питання часу. Але допоки місто вирішує це питання, туристи приїжджають у Львів і шукають загальновідому "Криївку"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...